Pieni hartaus ystävyydestä ja peloista


Annin salaisuus

Anni on 8-vuotias reipas tokaluokkalainen. Hänellä on paras kaveri Minna, joka asuu saman tien varrella.

Anni ja Minna kertovat kaikki asiat toisilleen, ainakin melkein kaikki.  Heillä on salainen oma paikka, jonne he menevät supattamaan. Se on Annin kodin takana olevan metsän laidassa jököttävä iso kivi.

Tänään Anni hiippailee kivelle yksin. Onneksi hän pääsi livahtamaan äidin ja isän huomaamatta. Äiti ja isä riitelevät. Niillä on usein kovaäänisiä keskusteluja, joita Anni ei haluaisi kuulla. Ne pelottavat Annia ja hän pakenee omaan huoneeseensa tai ulos. Usein puhutaan rahasta, koska äiti ei jaksa käydä töissä ja se harmittaa isää. Isä sanoo, ettei Annin tarvitsisi pelätä, aikuiset vain ovat vähän äreitä, kun heitä väsyttää.

Äiti on ollut jo pitkään pois töistä ja siitä Annin on vaikea puhua Minnallekin. Anni on selittänyt asian koulussa ja kavereille niin, ettei äidin tarvitse käydä töissä, vaikka työpaikka olisi, äiti haluaa olla kotona, kun Anni tulee koulusta. Siinä unelmassa Annikin haluaa elää.

Annia ei pelota istua yksin hämärässä kivellä, hänellä on taskussaan suojelija. Anni on saanut lahjaksi yhden pienen savienkelin. Sillä on vaaleansininen pitkä mekko ja valkoiset siivet.  Hiukset ovat kultaiset ja kiharat. Minnan kodissa on paljon esineitä ja kuvia, joissa on enkeleitä.

Minnan äiti on kertonut tytöille enkeleistä. ” Enkelit näkevät kaikki maailman lapset, kuulevat heidän ilonsa ja surunsa ja suojelevat heitä”, hän on sanonut.

Anni on ottanut taskustaan enkelinsä. Hän juttelee enkelille murheensa.


Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet,

ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.

 (Ps 91:11-12)


Rakas Taivaan Isä, lähetä enkelisi suojelemaan Annia ja kaikkia lapsia, jotka elävät epätietoisuudessa tai joutuvat pelkäämään. Kiitos aikuisista ja lapsista, jotka ovat niiden lasten tukena, joiden omat vanhemmat eivät jaksa. Anna vanhemmille rohkeutta hakea apua omiin ongelmiinsa, jotta perheessä kaikilla olisi hyvä olla. Aamen

Kommentit

Suositut tekstit