Hyvä ihminen - saarna partiokirkossa 14.3.2017 (Joh. 10:11-15)




Millainen on hyvä ihminen? - rehellinen, tunnollinen, auttava, tukee tarvittaessa, kuuntelee, pitää huolta.

Hyvä ihminen on kaikkea tätä ja paljon muutakin. Hyvä ihminen haluaa auttaa ilman, että hän saa apua takaisin, ei petä luottamusta, ei puhu pahaa ja on valmis kulkemaan rinnalla.

Työssäni olen kohdannut monia ihmisiä, joilla on hyvä tarkoitus, mutta vain harvoja oikeasti hyviä ihmisiä.

Yhden hyvä ihmisen tapasin kun aloittelin työuraani. Olin luvannut mennä erään partiolippukunnan ryhmän kanssa syksyiselle telttaretkelle. Suuntasimme Sipoon korpeen lokakuun syysiltana, syyslomalla. Laitoimme teltat pystyyn ja rupesimme virittelemään nuotiota.

Illan pimentyessä alkoi sataa vettä ja ilta viileni huomattavasti. Kauhukseni huomasin, että teltassani oli iso reikä katossa, minkä seurauksena vesi valui sisälle telttaan. Minulla ei siinä tilanteessa ollut mukana teltan paikkaukseen soveltuvia välineitä kuten ilmastointiteippiä, hakaneuloja tai ylimääräistä pressua; en ollut ajatellut että niitä tarvitsisin. Matkaa lähimpään paikkaan, mistä olisi näitä saanut oli 20 km ja en edes autolla olisi ehtinyt hakea niitä ennen kuin kauppa menisi kiinni.

Allapäin valmistauduin siihen, että nukkuisin tämän yön kylmässä sateisessa teltassa ja mietin että miten pitäisin itseni lämpimänä. Suuntasin nuotiolle lämmittelemään ja laulamaan muiden kanssa. Pettymykseni kuitenkin paistoi ilmeisesti läpi, vaikka kuinka yritin sitä peitellä.

Eräs partiojohtajista kysyi minulta, että A-P onko jokin hullusti. Olet kovin hiljainen? Tämä nuori oli oppinut tuntemaan minut jo rippileiriltä, joten hän näki että jotain oli muuttunut. Kerroin nolona, että telttani kanssa on ongelma: siinä on reikä katossa eikä minulla ole mukana paikkaustarvikkeita.

Ilman isompia miettimättä hän totesi heti, että hei, tule minun telttaani täksi yöksi, hänellä kuitenkin oli iso teltta mukana. Hämmästyneenä ja kiitollisena otin tämän vastaan.

Tämä partiolainen halusi auttaa hädässä olevaa ja levittää hyvää sanomaa omalla tavallaan. Miten me voisimme olla hyviä ihmisiä siellä missä olemme: koulussa, kodissa, partiotapahtumissa, töissä ja kaikkialla missä olemmekin, siinä meille miettimistä.

Apsi

Kommentit

Suositut tekstit