Ystävännauhat

Kaksin on parempi kuin yksin, sillä kumpikin saa vaivoistaan hyvän palkan. Jos he kaatuvat, toinen auttaa toista nousemaan, mutta voi yksinäistä, joka kaatuu -- häntä auttamassa ei ole ketään. Ja jos kaksi makaa yhdessä, on molemmilla lämmin, mutta kuinka yksinäisellä voisi olla lämmin? Yksinäisen kimppuun on helppo käydä, mutta kaksi pitää puolensa, eikä kolmisäikeinen lanka katkea helposti.
Saarn. 4:9-12

Olen aina tykännyt punotuista ystävännauhoista. Ne ovat mielestäni kivoja, kun niitä laittaa käteen monta ja vielä kivempaa on, jos ne on kaikki saatu kaverilta. Sain kerran sellaisen ulkomailla asuvalta ystävältäni, merkiksi pitkästä ystävyydestä ja se on minulla edelleenkin tallessa ja aina kun kaipaan tätä ihmistä, voin palata tämän nauhan luokse. Nauha on nyt jo niin kulunut, etten voi sitä jatkuvasti pitää. Nauhat kuluvat, mutta ystävyys jää. Ystävännauhojen tekeminen ei ole kovin vaikeaa. Toki vaikeus on aika suhteellista. Se mikä on toiselle helppoa voi olla toiselle vaikeaa.
Langaksi käy hyvin esim. puuvillalanka, koska se ei ole liian liukas. Noin 50cm lankaa tai enemmän on hyvä pituus, mitä isompi kuvio on, sitä enemmän pitää olla langoissa pituutta. Helpompaa on, jos on liikaa lankaa kuin jos on liian vähän lankaa.
Ystävännauhan tekemisen voi aloittaa solmimalla kaikki langat yhdellä langalla yhteen ja letittämällä vähän matkaa tai solmimalla lenkin lankojen puoliväliin ja aloittaa siitä.
Aloituksen jälkeen lankoja vain solmitaan yhteen helpoilla solmuilla. Ensimmäiset pari riviä voivat näyttää hassuilta, mutta muutaman rivin jälkeen kuvio alkaa jo erottua. Solmuja tehdään aina kaksi. Kuvio, jossa on vain raitoja, syntyy siten, että tekee jokaisella nauhalla vuorotellen yhden rivin solmuja. Kaikissa malleissa on yhdenlaisia solmuja, joita täytyy vain tehdä eri päin ja toisenlaisia, missä puolet tehdään eri päin ja tämä solmu tehdään toiseen suuntaan sitten vastapäivään.
Kuva helpottaa ymmärtämään tämän.
 
Tällaisia ovat ohjeet. Yläpuolella on haluttu kuvio ja alapuolella on kerrottu, minkälaisia solmuja tulee tehdä ja mihin suuntaan. numerot tarkoittavat rivejä.


Tässä linkki sivulle, josta löysin hyviä ohjeita, miten näitä tehdään. Sivut ovat englanniksi. Huomaathan, että sivulla on mainoksia, niistä ei kannata klikata.
http://friendship-bracelets.net/index.php


Välilehdistä löytyy sivu, jossa lukee patterns, tämä tarkoittaa kuvioita. Taulukossa on kuva, joka näyttää, millainen kuvio syntyy. Str tarkoittaa, kuinka monta lankaa pitää olla, Col tarkoittaa, kuinka monta eri väriä kuviossa on käytetty. Vaikeimpia kuvioita varten tarvitset pitkiä lankoja.
Jos haluaa tehdä astetta hienomman niin siihenkin löytyy ohjeet! Ohje tähän on #45309
Tässä blogitekstissä käytetyt kuvat on kopioitu friendship-bracelets.net sivuilta tai otettu itse.

Mukavia näpertämishetkiä sinulle! :)


 

Kommentit

Suositut tekstit