Matkakertomus Kliffalta

21.7. Lauantai
Aika pakata tavarat ja yrittää saada kaikki tarpeellinen ja vähemmän tarpeellinen autoon. Mitä Tetristä! Auton sai pakata ja purkaa kolmeen kertaan, ennen kuin kaikki oli kyydissä turvallisesti niin, ettei tarvinnut miettiä kuorman liikkeelle lähtemistä ajon aikana.

22.7. Sunnuntai
Aamulla suhteellisen aikaisin viimeiset tavarat autoon ja kotiväelle heipat. Liikkeelle navigaattorin kanssa, jotta varmasti löytää perille. Hieman jännitti ajella, kun takaikkunasta näkyvyys oli lähestulkoon nolla. Voisin kyllä veikata, että samoja fiiliksiä on saattanut olla jollain muullakin. Päivän aikana on vauhtia riittänyt. Tuttuja moikattu ja lataamoja rakennettu. Palavereissa istuttu, tavaraa kannettu. On syöty, naurettu ja puhuttu asiaa. On autettu, oltu hetki hiljaa ja rauhassa.
Teltan pystytykseen sain apua. Yksin olisi ollut ehkä haastavaa saada iso teltta pystyyn. Onneksi partiolaiset ovat aina valmiita auttamaan.
Raksapäivä: 22839 askelta 12,82 kilometriä.

23.7. Maanantai
Ensimmäinen leiripäivä on takana ja leirissä on elämää. Nyt on hetkeksi hyvä kallistaa pää alas ja käydä levolle. Päivään on mahtunut paljon: tuttuja ihmisiä, laakson valmisteluja ja virkistävä suihku. Siis kylmä sellainen. On tietysti ihan omaa tuuria saada kylmää vettä kuumana päivänä. Peseytyminen Evo-pölystä tuli kyllä tarpeeseen. Avajaiset eli etkot ja kahvin puutetta. Raitista ulkoilmaa ja hyvää liikuntaa.
Käveltyjä askelia 29712 ja kilometrejä 17,72.

24.7. Tiistai
Tänään on kohdattu tuttujen lisäksi paljon sudenpentuja, jotka pääsivät pohtimaan Rauhaa. Leirillä ei tekeminen lopu ja hyviä keskusteluja on käyty vähän siellä sun täällä. On ollut aikaa istua alas puhumaan ja kuuntelemaan, on rohkaistu lepäämään ja istumaan hetkeksi alas.
Leirissä vilisee joukko seppoja, joilla on aikaa pysähtyä hetkeksi. On aikuisia, jotka antavat aikaa lapsille ja nuorille. Kuinka paljon arvostankaan jokaista leirillä olevaa ja hänen panostaan. On hienoa olla mukana ja osa tätä joukkoa.
Päivän matka 18689 askelta ja 10,23 km.

25.7. Keskiviikko
Päivään mahtui kaikenlaista. Uusia tulokkaita, Pepsin tuomaa hymyä, niska hierontaa ja kylmä suihku. Ehdin istumaan turvonneiden nilkkojen kanssa leirisairaalassa, olemaan laaksossa ja nauttimaan hiljaisesta hetkestä Satamassa, vaikka ympärillä oli hälinä.
Päivän askeleet 23072 ja kilometrit 13,18

26.7. Torstai
Tänään tarjoiltiin aamukahvi telttaan heti kellon soidessa ja tunsin itseni ihan sudariksi mukin ollessa hukassa. Sudarit saateltiin busseihin ja isommat 24h ohjelmaan. Paljon hyviä kohtaamisia ja naurua. Matkaan mahtui myös koti-ikävää ja paidan merkkien ompelua. Mukava, mutta myös rankka päivä.
Tästä päivästä jäi kuitenkin hyvä fiilis päällimmäiseksi.
Askeleet 23417 ja kilometrit 13.91

27.7. Perjantai
Se kun aamulla havahtuu teltassa siihen, että komentaa koiraa, joka on kotona ja miettii kuinka moni sen kuuli... Saipahan telttanaapurit ainakin hyvät naurut. Tämä tuskin helposti unohtuu heiltä, jotka oli tätä tilannetta todistamassa. Päivään on mahtunut monta hyvää hetkeä. On naurettu ja virkistytty. Uiminen oli ehkä yksi päivän kohokohdista sekä oman ajan ottaminen. Lepo tekee hyvää ja yöunien merkitys korostuu näissä olosuhteissa. Virkeä olo, parempi mieli.
Päivän askeleet: 20203.

28.7. Lauantai
Vauhdikas päivä tapahtumineen. Leirissä kävi n. 1500 vierasta. Puhelimen ääressä tuli vietettyä paljon aikaa ja kahvia tuli juotua normaalia enemmän. On tullut istuttua palavereissa ja oltu läsnä.
Naurun pyrskähdyksiä, iloisia ja tanssivia ruuan jakajia ja ammatillista yhteistyötä. Saateltiin Snellun väki paluu matkalle ja kuljettu leirillä olevien rinnalla kuunnellen ja aikaa antaen.
Askelia 18579 ja kilometrejä 11,40.

29.7. Sunnuntai
Viikko leirielämää takana. Kyllä muuten tuntuukin siltä. Pölyä on ihan joka paikassa. Millähän sen kaiken saa pois leirin jälkeen. Päivään on mahtunut jälleen kaikenlaista. Kahvihetki jodekahvila Kävyssä, Lataamovuoro Assalla (olin muuten ihan hukassa), kohtaamisia ja naurua. Päivän juoksu hetken tarjosi Jatkot, kun yritin ottaa kiinni oman kylän letkaa suunnan antajana irlantilaisten lippu, joka näkyi kauas. Jatkoilla hieman tanssimista ja laulamista.
Tänään olen iloinnut hyvästä seurasta, monista nauruista ja siitä, että saan olla omien keskuudessa. Päivään on mahtunut myös outoja tuntemuksia ja leirin lopun lähestymisen tuomaa helpotusta.
Askeleet: 22666

30.7. Maanantai
Viimeinen kokonainen leiripäivä ja sain viettää syntymäpäivän leirillä loistavassa seurassa.  Jälleen on päivä pulkassa ja väkeä saateltu kotiin. On ehditty laittaa tavaraa kasaan ja purkaa teltta. Olen ehtinyt nauttimaan ystävän kanssa kupillisen kahvia ja syömään rasiallisen mansikoita. Kiireetöntä olemista ja viilenevästä illasta nauttimista. Nyt hyttyset inisee korvan juuressa ja yritän saada unen päästä kiinni lataamon lattialla.

31.7. Tiistai
Leiri on nyt virallisesti takana. Aamupäivä meni palvelukeskuksessa ihmetellessä ja tietoa välittäessä. Viimeiset kuulumiset vaihdettiin partioystävien kanssa ja sovittiin, että yhteyttä pidettään. Illalla oli vielä edessä teltan pystytys ja putsaus evopölystä sekä sauna, jossa pääsi itsekin rentoutumaan leirin jälkeen. Kaiken kaikkiaan olen saanut tutustua uusiin ihmisiin, joihin toivottavasti törmään jatkossakin ja olen saanut nauraa loistavassa seurassa. Olen löytänyt omia vahvuuksia, mutta myös heikkouksia, joissa voin kehittyä. Olen todennut, että partio todella kuuluu kaikille.
Kiitos siis kaikille mukana olleille.
Askeleet: 21256
Kilometrit 12,39

Kommentit

Suositut tekstit