Betlehemin Rauhantuli

"Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä ja halki Euroopan kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt sen matkaan. Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen joulunaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Rauhan liekillä on paikkansa myös yksittäisten ihmisten kodeissa. Sen viesti ylittää kansallisuuksien, uskontojen ja poliittisten vakaumusten rajat. Liekin vastaanottajan ei tarvitse olla myöskään partiolainen, vilpitön halu vastaanottaa viesti riittää. Useana vuonna liekki on matkannut partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan sekä lentoyhtiöiden avustuksella Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Suomeen liekki on jo useita vuosia vastaanotettu Ruotsista kiltapartiolaisilta. Liekin meritse Naantaliin kuljettaa Finnlinesin miehistö."
 
Tänä vuonna Betlehemin Rauhantuli saapui Suomeen 30.11. ja se on Suomen sisällä ehtinyt lähteä hyvin liikkeelle. Minulla oli ilo käydä Espoosta hakemassa Rauhantuli Pirjo Rintamäeltä, eräältä Liekinvartijalta. Tällä hetkellä tuo Rauhantuli komeilee parvekkeellani, mutta se päätyy kyllä jakoon ja kuljetan sitä mukanani Malmilla sen, minkä suinkin vain pystyn. Munkkivuoren kirkolta on myös Rauhantuli noudettavissa.
 
Tässä vielä vinkkejä Rauhantulen kuljettamiseen. Toivottavasti saamme Betlehemin Rauhantulen leviämään ja palamaan mahdollisimman pitkään. Malmin seurakunnan Facebook sivuille päivitetään paikat, josta Rauhantulta voi hakea itselleen ja eteenpäin vietäväksi.

Kommentit

Suositut tekstit