Hengen hedelmät

 

Mieti mielessäsi jotakin puuta.  Ehkä mieleesi tulee vahvarunkoinen tammi tai mänty, kenties joulusta muistuttava kuusi tai syysvärityksessä loimuava vaahtera. Kaikki puut ovat saaneet joskus alkunsa pienestä siemenestä. Ajan myötä jokainen puu on vahvistunut ja juuret ovat kaivautuneet syvemmälle maaperään latvan kurotellessa yhä korkeammalle kohti taivasta.

Jokainen meistä ihmisistäkin on kuin puu. Kasvumme alkaa hyvin pienestä, ihmissilmiltä näkymättömissä. Kasvua tapahtuu koko ajan ja ajan myötä vartumme ja vahvistumme. Kasvatamme juuria ja tavoittelemme taivaita.

Jotkut puut tuottavat hedelmiä. Hedelmät eivät synny pakosta vaan lahjana.
Raamatussa puhutaan Pyhän Hengen hedelmistä, joita ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä.
Jokainen meistä voi miettiä, tuotanko minä näitä listalla olevia hedelmiä. Vai tuotammeko kenties sellaisia hedelmiä, mitä emme niinkään haluasi. Sellaisia, joita ei tässä listalla ole. Mätiä, kuivia ehkäpä homeisia hedelmiä.

Rukous on sellainen asia, jonka avulla voimme pyytää Jumalalta niitä hyviä hedelmiä ja ominaisuuksia, joita me haluamme itsessämme kasvattaa. Voimme pyytää myös Jumalaa ottamaan pois kaikki ne huonot hedelmät, joita emme halua omaan puuhumme.
 Jokainen hyvä hedelmä, joka meissä kasvaa, on Jumalan lahjaa. Siksi saammekin rukoilla, että olisimme suotuisa kasvualusta noille hyville hedelmille. Saamme myös pyytää rohkeutta hedelmien jakamiseen toinen toistemme kanssa. Vain jaettuina rakkaus, ilo, rauha ja muut hedelmät muuttuvat täydellisiksi.

Jumala.
Kiitos elämästä ja kasvusta.
Anna meissä kasvaa Pyhän Henkesi hyviä hedelmiä.
Anna meille rohkeutta antaa itsemme sinun käyttöösi, jotta rakkaus, rauha ja muut hyvät hedelmät saisivat tulla täydellisesti näkyviin.
Aamen.

(Muokattu pastori Anu Ylitolosen tekstistä Puu ja sen hedelmät. Lähde: Kirkon Ulkomaanapu.fi/materiaalipankki)


Kommentit

Suositut tekstit