Seurakunta ja Partio - Seppo (osa 4)

Joku joskus kyseli, että mikä se seppo oikeastaan on. Tämä on kysymys, joka askarruttaa varsin monia. Eikä ainoastaan partion puolella vaan muutenkin.

Kun seurakunnan ja partion yhteistyössä puhutaan sepoista, tarkoitetaan sillä seurakuntien partiotyötä tekeviä työntekiöitä eli seurakunnan yhdyshenkilöä lippukuntiin päin. Monet mieltä sepon olevan se henkilö, joka maksaa ne avustukset ulos. Seppo voi olla myös paljon muutakin.

Seppoja Malmin seurakunnassa on kaksi: minä ja Emma. Teemme varhaisnuorisotyön ohella myös partiotyötä. Suunnittelemme tulevaa ja käymme läpi menneitä. Olemme yhteydessä lippukuntiin ja muistaa kaikenlaista. Aina emme muista ja ehdi. Kuitenkin me yritämme tehdä parhaamme, jotta lippukuntien jäsenillä olisi hyvä olla.

Halusimme Emman kanssa lähteä luomaan perinteitä seurakunnan partiotyölle. Halusimme olla Seppoja, isolla S:llä. Sellaisia, joiden kanssa olisi helppo hoitaa yhteistyötä muutenkin kuin vain avustusten merkeissä. Halusimme, että meillä olisi mahdollisuus kohdata myös partiolaisille ja antaa heille aikaa tulla kuuluuksi, kohdatuksi ja nähdyksi.

Seppo on.. Niin mikä se seppo todellisuudessa on? Se on ihminen, työntekijä, jolla on aito kiinnostus partioon ja joka kokee omakseen viedä partio aatetta ja ideologiaa myös eteenpäin. Loppupelissä voidaan sanoa, että Malmin seurakunnassa on monta seppoa, monta työntekijää, joita kiinnostaa kuulla mitä partiolaisille kuuluu.

Emma ja minä kannamme kuitenkin ylpeydellä Sepon tunnusta. Saamme olla ylpeitä siitä, että meidän seurakunnan alueella on monta hienoa ja hyvää lippukuntaa, joiden kanssa on ilo tehdä yhteistyötä. Pian mekin saamme omat seppohuivimme käyttöön. Violetti huivi sepon tunnuksella. Siitä meidät sitten tunnistaa jatkossa.

Kommentit

Suositut tekstit