Mikkelinpäivä


  • "Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua missä ikinä kuljet." Ps. 91:11

Raamatussa kerrotaan monista enkeleistä ja siitä kuinka heillä on ollut jokin viesti Jumalalta ihmisille.
Ensimmäisenä minulle tulee mieleen jouluenkeli, joka ilmestyi paimenille kedolla kertomaan, että Jeesus, Vapahtaja, on syntynyt. Raamatussa kerrotaan, että enkelin ympärille ilmestyi suuri taivaallinen sotajoukko. Mieleeni piirtyy kuva sadoista enkeleistä, joilla on kilpiä ja miekkoja. En tiedä minkälainen on suuri taivaallinen sotajoukko tai miksi se ilmestyi jouluenkelin ympärille. Ehkä tuomaan lisää vakuttavuutta enkelin viestiin.

Sitten on enkeli Gabriel. Gabriel ilmestyi Jeesuksen äidille Marialle ja kertoi, että Maria alkaisi odottaa lasta, Jeesusta. Taas oli enkelillä viesti Jumalalta.

Sitten on vielä ainakin se enkeli, joka istui pääsiäisenä suurella kivellä, joka oli vieritetty pois Jeesuksen haudan suulta. Jeesus oli kuollut ja haudattu. Jeesuksen ystävät olivat tulossa haudalle, voitelemaan Jeesuksen ruumiin, mutta hauta olikin tyhjä ja enkelillä oli ilosanoma. Jeesus oli noussut haudasta ja voittanut kuoleman.

Sanotaan, että enkelit ovat viestintuojia. Heillä on meille ihmisille viestejä Jumalalta. Ja meillä jokaisella on oma suojelusenkeli, joka suojelee meitä, missä ikinä kuljemmekin. Kaikki lähtömme ja paluumme.

Olen miettinyt, että monesti jälkikäteen saattaa huomata erilaisissa tilanteissa, että on ollut suojelusenkeli töissä, että jotain olisi voinut sattua. Tai kuinka paljon voisi tapahtua jotain ikävää, jos meillä ei olisi enkeliä kulkemassa vierellämme.

Kysyimme Viikin kirkolla vierailleilta 5-8-vuotiailta lapsilta, minkälaisissa tilanteissa enkelit voisivat olla suojelemassa meitä ihmisiä. Heiltä tuli paljon erilaisia tilanteita esimerkiksi tulipalo, sota, riita, uhkaus. Kysyimme myös miten enkelit voisivat auttaa niissä tilanteissa. Lapsilta tuli paljon ajatuksia.

Enkelit voisivat ilmestyä suojeltavan taakse ja pelästyttää uhkailijan pois. Tai enkelit voisivat supattaa riitelijöiden korvaan, ettei kannata riidellä ja ennemmin kannattaa sopia riita. Enkeli voisi supattaa aikuisen korvaan, että huomaa tuolla riidellään, mene väliin. Muistuttaa pyytää anteeksi ja antaa anteeksi. Tulipalossa enkeli voisi herättää jonkun huomion, joka hälyttää palokunnan paikalle. Tai herättää palavassa talossa olevan huomion ja suojella tätä. Enkelit voisivat olla palomiesten turvana.


 Mitä asiaa enkelillä voisi olla sinulle??
"Varo!" "Lapsi on syntynyt" "Älä riitele" "Muista pyytää anteeksi!" "Kysy äidiltä lupa" "Muista syödä" "Älä pelkää" "Mene kotiin" "Ota kaikki mukaan leikkeihin" 

Monenlaista sanottavaa lapset keksivät, mitä enkelillä voisi olla meille ihmisille.
Raamatussa kerrotaan, että ihmiset pelästyivät enkeliä, mutta enkeli aloitti viestinsä ihmisille sanoilla "Älä pelkää". Enkeleiden viesti on meille vielä tänäänkin "Älä pelkää!". Emme ole yksin. Meillä jokaisella on oma suojelusenkeli, joka katsoo meidän perään ja huolehtii meistä. Siihen saamme luottaa, vaikka joskus pelottaisikin.

"Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua missä ikinä kuljetkin." ps. 91:11


Kommentit

Suositut tekstit