Seurakunta ja Partio - Taustayhteisönä seurakunta (2. osa)

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n peruskirjassa puhutaan myös taustayhteisöistä ja yhteistyöstä kirkkojen kanssa.

"Yhteistyö kirkkojen kanssa 
Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on solminut yhteistyösopimuksen 
Suomen evankelis-luterilaisen ja Suomen ortodoksisen kirkon kanssa. 
Sopimuksen tarkoitus on edistää uskontokasvatuksen asemaa osana 
Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n tarjoamaa 
partiokasvatusta sekä sopia yhteistyön periaatteista. 

Lippukunnat, joiden taustayhteisönä on tunnustuksellinen 
uskontokunta, antavat sen tunnustuksen mukaista uskontokasvatusta. 
Lippukunnat, joilla ei ole uskonnollista taustayhteisöä, tukevat 
jäsentensä uskonnollista kehitystä sen mukaan, 
mihin uskonnolliseen yhteisöön jäsenet kuuluvat."

Malmin seurakunta on usean lippukunnan taustayhteisö. Seurakuntana pyrimme olemaan lippukuntien tukena monenlaisissa tilanteissa. Taustayhteisönä tarkoituksemme on edistää uskontokasvatuksen asemaa osana Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n tarjoamaa partiokasvatusta sekä sopia lippukuntien kanssa yhteistyön periaatteista.
Aina välillä joku kysyykin, että mitä tarkoittaa taustayhteisö. Voisin vastata, että me maksetaan siitä, että teillä on jäseniä. Tokihan se menee näin, mutta on se paljon muutakin. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että haluamme tavata partiolaisia ja kuulla sen, mitä heille kuuluu. Haluamme olla tukena niistä tilanteissa, joissa se suinkin on mahdollista tai ainakin olla kuulolla.
Taustayhteisönä haluamme olla tukemassa uskonto kasvatusta lippukunnissa ja antaa siihen tarvittavia puitteita. Tämän vuoksi vuonna 2013 järjestettiin Malmin seurakunnan alueella ensimmäinen ikäkausi tapahtuma. Olemme yrittäneet myös kutsua koolle partiolaisia, jotta voisimme tehdä yhetistyötä helpommin. Kun tapaamme partiolaisia taustayhteistyön merkeissä, meille on äärimmäisen tärkeää kuulla, että mitä kuuluu. Eikä vaan se, että mitä kuuluu vaan mitä oikeasti kuuluu.
Matkan varrella olen kohdannut aivan loistavia partiolaisia, joiden kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä. Toivon näitä kohtaamisia lisää matkan varrelle. Toivon niitä meille kaikille.
Jos jäi jotain kysyttävää taustayhteisö asiasta niin heitä ihmeessä kommenttia.

Kommentit

Suositut tekstit