Kynttilänpäivä

Oli myöhäiskesän ilta Turun saaristossa. Seurakunnan lastenleirillä oli nukkumaanmenoaika. Yksi tytöistä ei kuitenkaan suostunut tulemaan sisälle, seisoi vain rantakalliolla ja katseli merelle. Leirinjohtaja meni tytön luo. ‑ Mitä sinä täällä yksin teet? hän kysyi.
 
‑ Odotan laivaa, tyttö vastasi.
 ‑ Isä on siinä ja lupasin vilkuttaa hänelle, kun laiva menee tästä ohi.
‑ Lapsikulta, ei isä näe tänne asti, leirinjohtaja sanoi. ‑ Ja sitä paitsi silloin on jo ihan pimeää.
‑ Mutta minä lupasin!
 
Tyttö tuhersi itkua ja leirinjohtaja heltyi.‑ Olkoon menneeksi. Mutta et sinä voi tänne yksin jäädä. Minä jään sinun kanssasi odottamaan.
 
Hämärä syveni, meri tummui. Kun Ruotsiin matkaava laiva tuskin erottuvana hahmona aikataulunsa mukaan liukui saarien takaa näkyviin, tyttö otti esille taskulampun ja alkoi vilkuttaa valoa.
 
Yhtäkkiä laivan kaikki valonheittäjät syttyivat.
Meri, taivas, kaikki saaret ja talot kylpivät häikäisevässä valossa.Leirinjohtaja ei ollut uskoa silmiään.
‑Mitä ihmettä?! Miten tämä on mahdollista?
 
‑ Isä on laivan kapteeni. Isä tietää, missä minä olen! tyttö riemuitsi.
 
Sen jälkeen koko leiri oli joka ilta rannalla vilkuttamassa. Ja joka ilta sama toistui: leirisaaren kohdalla laivan kaikki valonheittäjät syttyivät. Pimenevä ilta kirkastui päiväksi, koko lähitienoo kylpi valossa. Ja kaikki riemuitsivat: isä tietää, missä me olemme!
 
 
Ensi sunnuntaina vietetään kynttilänpäivää. Ennen vanhaan oli tapana kynttilänpäivänä viedä kirkkoon siunattaviksi vuoden tarpeiksi tarkoitetut kynttilät. Siitä nimi – kynttilänpäivä.
 
Kynttilänpäivä kertoo meille että Taivaan Isä tietää ja tuntee meidät ja on lähettänyt Jeesuksen tuomaan valon meille ihmisille. Samalla tavalla kuin kynttilän valossa voi liikkua pimeässä, myös Jeesus haluaa tuoda valoa meidän elämäämme. Jeesuksen seurassa me kuljemme elämässä oikeaan suuntaan.
 
Samalla Jeesus toivoo, että meistäkin näkyisi rakkauden ja ystävyyden valo muille ihmisille. Mekin voimme olla pieniä kynttilöitä tosillemme. Saamme levittää lämmön, rakkauden ja ystävyyden valoa toistemme elämään. Sinä voit olla kynttilä toiselle ihmiselle.

Kommentit

Suositut tekstit