Joulu tulee, oletko valmis?

Kuusi on jo pystyssä, kotia siivottu ja lahjatkin hankittu. Silti tuntuu olevan kiire. Vauhtia riittää ja välillä mieli tekisi pysähtyä paikoilleen edes hetkeksi. Tuntuu vain, että niin paljon olisi tekemistä ja touhuamista, ettei sitä voi antaa itselleen lupaa pysähtyä ja nauttia saapuvan joulun tunnelmasta. Kuulostaako tutulta?

Toisinaan tuntuu, että joulu on todellisen kiireen aikaa. On monta paikkaa, jossa pitäisi ehtiä käymään ja niin monta asiaa tehtävänä. On joulujuhlia ja kauppareissuja, on lahjojen paketointia ja joulusiivousta. Väkisinkin sitä tulee pohtineeksi, että miten ihmeessä saa joulun valmiiksi. Kuulostaako tutulta?

En ole varmaan ainut, jolle joulu tuo väkisinkin stressiä. Ehkä olen unohtanut vain sen kaikkein oleellisimman. Sen, että saan ihan luvan kansa hengähtää. Sen, että san pysähtyä ja nauttia. Sen, että saan istua glögilasin kanssa alas ja ottaa sen palan suklaata. Toisaalta joulun kiireen keskellä saattaa olla myös vaikea muistaa, että joulu on rauhan juhla tai ainakin pitäisi olla.

Rauhan juhla. Kuulostaa jotenkin hienolta. Joulussa on niin paljon. Se on monille läheisiä ihmisiä ja perinteitä. Se on se aika vuodesta, jolloin ehkä kokoonnutaan isommalla porukalla yhteen ja nautitaan. Se nautinto ei tule kiireestä vaan siitä, että saa pysähtyä ja antaa aikaa niille, jotka ovat tärkeitä. Joulun rauha saapuu luoksemme, vaikka koti ei olikaan tip top tai lahjoja ei olisikaan hankittu. Se saapuu luoksemme vähän varkain.

Itse vietän toisenlaista joulua tänä vuonna. Perinteet ovat kaukana, sillä aatto menee tänä vuonna töissä. Toisaalta se, että aattona olen töissä antaa mahdollisuuden uuteen. Se antaa mahdollisuuden töiden jälkeen rauhoittua kotona ilman kiirettä ja sitä, että aattona pitäisi kiirehtiä paikasta toiseen, jotta ehtisi ajoissa saunaan tai syömään. Vaikka tämä joulu on erilainen, saan viettää sitä varmasti hyvässä seurassa kotona miehen ja koiran kanssa. Aattoiltana ei ole enää kiire mihinkään ja rauha saa laskeutua omalla painollaan.

Toivotan teille kaikille oikein hyvää, antoisaa ja rauhallista joulua!

Kommentit

Suositut tekstit