Mitä minä lupaan?

Tarpojien kanssa istuttiin koloillan päätteeksi alas kaikessa rauhassa. Sytytettiin pari kynttilää ja hiljennyttiin yhdessä. Heidän kanssaan puhuttiin lupauksesta. Tai no minä puhuin ja he kuuntelivat, ainakin aluksi.

Pohdin ääneen sitä, mitä tuleekaan luvattua partiolupauksessa. Tai ehkä enemmän pohdin itsekseni ääneen sitä, että mitä lupauksen parhaani mukaan oikeastaan tarkoittaan. Tarkoittaako se sitä, että yritän parhaani, mutta saan kuitenkin myöntää sen, etten aina onnistu ja voin virheideni kautta kasvaa kenties paremmaksi. Voinko parhaani mukaan antaa toisille enemmän tilaa, jotta heillä olisi mahdollisuus rohkaistua ja saada kokeilla jotain uutta?

Mitä minä oikeastaan partiolupauksessa lupaan? Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaa, omaa maatani ja maailmaa. Lupaan todella isoja asioita. Lupaus on lupaus ja lupaus on pidettävä. Mutta mitä se onkaan sitten kun lupaan parhaani mukaan?

Olen tätä samaa pohtinut ennenkin ja pohdin varmaan jatkossakin. Toisaalta, ehkä juuri asiaa pohtimalla saan itse paremmin kiinni partiolupauksesta ja siitä, mitä oikeasti onkaan tullut luvattua.

Kommentit

Suositut tekstit