Hyppy tuntemattomaan - Tarpojaluotsiksi

Sudenpennut ja seikkailijat ovat tuttuja ikäkausia, eikä suinkaan vaan partion puolelta vaan myös töissä. Heidän kanssaan osaan olla luontevasti ja ohjelma on tuttua puuhaa myös itselleni. Mutta tarpojat... Se onkin sitten ihan eri juttu.

Olenhan minä joskus kahlannut koko tarpojaohjelman läpi. Lähtökohtaisesti tiedän mistä se koostuu ja miten se rakentuu, mutta siihen se sitten jääkin. Olen onneksi sisälukutaitoinen ja johtajakansio on käytössä. Ilman sitä olisin kyllä hukassa.

Hätäjohtajuuden myötä pääsen näitä hyppyjä tekemään. Se haastaa minua opettelemaan uutta lyhyessäkin ajassa. Toisaalta se antaa sen mahdollisuuden, että voin ihmetellä yhdessä ryhmän kanssa ja sanoa ääneen sen, että heillä saattanee olla partion tietotaitoa ja osaamista jopa enemmän kuin minulla. 

Jaanpa teille vielä hätäjohtajan kikka kolmosen vinkit itselle epävarmoihin tilanteisiin.
  1. Ota ryhmä haltuun ja tutustu. Kysele keitä he ovat, mikä heistä on parasta esim. partiossa. Opettele heidän nimet. Nimeltä tunteminen on kaiken perusta.
  2. Vastuuta ryhmää. Anna heidän kokeilla johtamista leikkien, iltahetkien yms. ohjaamisella. Anna tukea. Kerro mitä pitää ottaa huomioon esim. leikinohjaamisessa.
  3. Tehkää yhdessä. Jos on mahdollista suunnitella ohjelmaa yhdessä, tehkää se. Anna ryhmän vaikuttaa heitä koskevissa päätöksissä.

Kommentit

Suositut tekstit