Uusi kirkkoherra on valittu

Malmin seurakunnan uusi kirkkoherra on Heikki Arikka. Seurakuntaneuvosto valitsi hänet tehtävään tiistai illan kokouksessaan.

Heikki Arikalla on laaja ja monipuolinen työkokemus sekä koti- että ulkomailta. Kokemus on kertynyt työstä seurakuntapastorina Raision seurakunnassa, kasvatuksen teologina ja keskusrekisterin johtajana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä, vs. kirkkoherrana Tallinnassa, siirtolaispastorina Tanskassa, puolustusvoimissa Libanonissa ja Afganistanissa, suunnittelijana ja ministerin avustajana opetusministeriössä sekä johtavana nuorisosihteerinä Helsingin NMKY:ssä. Parhaillaan hän on liike-elämän palveluksessa asiantuntijana Innofactor Oyj:ssä.

Virkaa tavoitteli yhdeksän hakijaa. Seurakuntaneuvosto äänesti ehdokkaiden välillä. Heikki Arikka sai 13 ääntä, Anja Nurminen 3 ääntä ja Harri Palmu yhden äänen.

Kirkkoherran virka vapautuu 1.10.2016, jolloin nykyinen kirkkoherra Pertti Simola jää eläkkeelle.  Lisätietoja antaa kirkkoherra Pertti Simola p. 050 521 5759
 
Miten tämä näkyy partiolaisille? Uskon, että Heikki Arikka ymmärtää partion merkityksen.
PäPalaiset tekivät haastatteluja keväällä kirkkoherran vaaliin osallistuneille. Tässä vielä PäPan porukan hieno haastattelu Heikki Arikkasta.
1. Kuka olet ja oletko itse (ollut) partiolainen?
Olen Heikki Arikka, 44-vuotias aktiivinen kansalainen ja ulkoilmaihminen. En ole itse ollut partiossa, mutta olen pitänyt PäPan partiorippileirejä Lapissa 1990-luvulla. Kaikki kolme poikaani ovat olleet partiossa. Samoin puolisoni, joka on ollut aktiivipartiolainen kansainvälisellä ja kansallisella tasolla. Itse nautin kovasti ulkona liikkumisesta ja purjehtimisesta.
2. Miten näet, että seurakunnan ja partiolippukuntien yhteistyötä voisi kehittää jatkossa?
Haluaisin mielelläni kuulla enemmän teidän toiveistanne yhteistyötä koskien. Arvostan partion kasvatustoimintaa, johtajakoulutusta ja vapaaehtoistyötä, jota sen parissa tehdään. Partio on suurin vapaaehtoisliike kirkon piirissä.  Voisimme seurakunnassa ja kirkossa ottaa mallia partiolaisten toimintakulttuurista ja yhteishengestä.
Henkilökohtainen teesini on “Think global, act local” ja koen, että tämä sama teesi toteutuu erinomaisesti myös partiossa. Nykyisessä kotiseurakunnassani toimin kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Sain viime seurakuntavaalien jälkeen vaikutettua siihen, että partiolaiset saivat oman edustajansa seurakuntaneuvostoon. Toivonkin, että partiolaisia kuultaisiin enemmän Malmin seurakunnan päätöksenteossa.
3. Mitä pidät suurimpina haasteina nuorten elämässä?
Yksin jäämistä ja yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja syrjäyttämistä. Toivoisin, että jokainen nuori voisi ja saisi kasvaa elämässään omaan maksimiinsa. Meidän aikuisten tehtävänä on mahdollistaa nuoren kasvu hyvinvoivaksi ja aktiiviseksi kansalaiseksi lapsia ja nuoria kuullen. Olen myös iloinnut tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksestä, jonka kotimaan kohteena on partioliike ja sen tekemän hyvän työn kehittäminen erilaisten ja eri taustoista tulevien lasten ja nuorten hyväksi.
4. Jos sinusta tulee Malmin seurakunnan kirkkoherra, niin miten aiot edistää partiotoimintaa seurakunnassa?
Aivan aluksi haluan kutsua koolle kaikki alueen lippukunnanjohtajat ja pohtia yhdessä, mitä voisimme tehdä enemmän ja mitä toivomuksia teillä on seurakunnan kanssa tehtävältä yhteistyöltä. Tutustun mielelläni lippukuntien monipuoliseen toimintaan myös käytännössä. Jos minut valitaan kirkkoherraksi, tulen mielelläni moikkaamaan teitä jo Roihulle.
Omalta osaltani haluan olla turvaamassa riittäviä resursseja partiotoiminnan jatkamisen ja kehittämisen hyväksi. Toivon, että voisimme olla hyvissä ja välittömissä väleissä ja kokea yhteisen kotiseurakuntamme iloiseksi ja aktiiviseksi yhteisöksi. Uskon, että yhdessä olemme enemmän.

Kommentit

Suositut tekstit