Syksyllä on kivaa!












”Keltaiset lehdet ja ruskeat leijuvat maahan kuin untuvat. Herra, me kiitämme niistä!"
Oravat harmaat ja pullea, oksalta oksalle loikkivat. Herra, me kiitämme niistä!
laskee punainen aurinko. Linnut muuttavat maasta jo. Herra, me kiitämme niistä! Tähtiä pieniä kirkkaita, alkaa vilkkua taivaalla. Herra, me kiitämme niistä!”

 Lasten omassa virsikirjassa on tällainen virsi nro 151. Muistatko, että olisit joskus laulanut sitä. Virren nimi on Syysylistys. Mutta miksi ihmeessä me haluaisimme kiittää syksystä.
Onko syksy muka kiitämisen arvoinen?

Tänä kesänä olemme saaneet nauttia auringosta ja lämmöstä. Olemme saaneet olla lomalla ja puuhailla ihan sellaisia juttuja, joita olemme itse halunneet tehdä. Olet ehkä nukkunut aamuisin pitkään, syönyt mansikoita mahantäydeltä ja uinut paljon. Kesähän on hirmu paljon parempi kuin syksy. Kukat kukkivat ja linnut laulavat. Vaatetta ei ole tarvinnut juurikaan pukea, kun on ollut NIIN lämmin. Eikä ole tarvinnut herätä kouluun.




MUTTA! Onhan se ihan kiva, että tulee syksy. Kaikki vuodenajat ovat omalla tavallaan kivoja. Jos aina olisi vain kuumaa ja hellettä, luonnon monimuotoisuus ja rikkaus täällä Suomessakin muuttuisi aika lailla. Nyt saamme nauttia syksyllä kypsyvistä omenoista ja puolukoista sekä muistakin marjoista. Vietämme sadonkorjuun juhlaa, jolloin voimme kerätä talteen vitamiineja talven varalle. 

Luonto asettuu pikkuhiljaa lepäämään, jotta se voi taas seuraavana keväänä herätä kukoistamaan. Voimme ihailla syksyn väriloistoa, kun keltaiset, ruskeat ja punaisetkin lehdet loistavat upeasti syysauringossa. Koulu ja harrastukset alkavat. Näemme kavereita koulussa ja harrastuksissa ehkä enemmän kuin kesällä. Voimme nähdä suuria muuttolintuparvia ja kurkiauroja, kun ne ovat lähdössä lämpimämpiin maihin. Illat pimenevät ja tähdet alkavat tuikkia taivaalla. Kirpeät syysaamut saavat meidät odottamaan pikkuhiljaa talven suurta juhlaa; joulua.

Minä ainakin pidän syksyn väreistä, kirpeästä aamusta ja maukkaista kasvis-, marja- ja omenaherkuista. Toivottavasti sinäkin löydät syksystä jotain mukavaa ja kiittämisen arvoista.


Toivon sinulle oikein iloista, raikasta ja siunattua syksyä Taivaan Isän suojassa!  t. Saija






















Kommentit

Suositut tekstit