Sitku ja mutku

"SITKU mä saan uudet farkut, sit mä olen onnellinen." Tai kun saan uuden ystävän, oman huoneen tai uuden puhelimen. Me odotamme lomaa, viikonloppua, koulun loppumista, uusien tavaroiden saamista. Moni aikuinen elää lauantaista lauantaihin lottovoiton toivossa. Ehkä ensi lauantaina. SITKU saan lottovoiton. Siinä odotellessa jää moni tärkeä hetki elämättä. Elämme kuin sijaiselämää, väliaikaista odottamisen elämää. Emme enää osaa olla tyytyväisiä siihen, mitä meillä on juuri tällä hetkellä.

MUTKU olisi niin kiva saada se uusi puhelin tai oma huone. Muuten olis onnellinen, MUTKU ei ole yhtään tosiystävää, vaan tuttuja ja kavereita. Eläisin kyllä täysillä, MUTKU ei oo rahaa mihinkään. Kyllä voisin muuten, MUTKU kaikki on niin vaikeaa.

Jos tunnistat itsesi tällaiseksi SITKU tai MUTKU -ihmiseksi, yritäppä seuraavan tilaisuuden tullen ajatella toisin. Tartu hetkeen rohkeasti! Me saamme vain yhden päivän kerrallaan elettäväksi. Huomisesta emme tiedä ja eilistä on turha enää murehtia. Sille emme enää mitään voi tehdä. Ihminen, joka osaa ottaa uuden päivän vastaan suurena lahjana, on rikkaampi kuin lottovoittaja. Hän katselee elämää uteliain silmin ja muistaa kiittää Jumalaa kaikesta siitä, mitä on saanut. Hän elää jokaisen hetken tässä ja nyt. Ihmettelee elämää; katselee luontoa, eläimiä, taivaankappaleita, ihmisiä. Illalla viimeiseksi hän ristii kätensä ja pyytää varjelusta tulevalle yölle ja seuraavalle päivälle. Hän on kiitollinen siitä, että sai elää täysillä tämän päivän ilot ja surut. Jokainen ihminen voi olla onnellinen omalla paikallaan. Pienistä asioista kiitollisena. Ilman SITKUJA ja MUTKUJA!

Kommentit

Suositut tekstit